Visfilet met Tomaat en Pesto

Visfilet met Tomaat en Pesto
Hoofdgerecht voor 4 personen.

Eenvoudig te bereiden en vaak nog snel klaar ook. En toch verrassend van smaak en uitstraling! 
De kabeljauwfilets zijn heerlijk bij de Diepvriesman te vinden, kijk onder ''Vis''.

Ingrediënten
600 gram kabeljauwfilet
2 eetlepels citroensap
zout en peper
1 ui 
1 knoflookteentje
4 vleestomaten
75 gram zwate olijven zonder pit
2 eetlepels olijfolie
2 dl crème fraiche
4 eetlepels rode pesto
3 eetlepels gesnipperde peterselie

Bereiding
1. Verdeel de vis in 4 porties, besprenkel die met citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Laat dit ongeveer 15 minuten intrekken. 
2. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Ontvel de tomaten: kruis de velletjes in, dompel ze ongeveer 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de olijven grof. 
3.Dep de visfilets droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak de visfilets ongeveer 1 minuut per kant lichtbruin. Schep ze naast elkaar in een ovenschaal. 
4. Bak in het achtergebleven bakvet de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Neem de pan van het vuur en roer de tomaat, crème friache, pesto en olijven erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. 


Afwerking

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de saus over de visfilets en dek de schaal af met aluminiumfolie. 
2. Zet de schaal, op een rooster, in het midden van de oven en laat de vis in ongeveer 20 minuten gaar worden. Verwijder dan het folie en bestrooi het gerecht met peterselie.
3. Lekker met een gemengde salade en pasta!